IZBOR za najlepšu njušku Beograda održan je juče na platou ispred sportske dvorane "Arena". Vlasnici pasa svih rasa doveli su svoje ljubimce kako bi ih prikazali posetiocima i borili se za titulu najlepšeg beogradskog četvoronošca.

Kinološka manifestacija "Naj njuška Beograda" okupila je mnogobrojne ljubitelje životinja. Pravo da učestvuju imali su rasni psi, ali i mešanci. Sudije su birale najneposlušnijeg psa, kucu sa najlepšim pogledom, četvoronošca sa naj repom, ali i najslađe štence. Najzanimljivije takmičenje bilo je u izboru najlepšeg para, kada su mališani prikazivali svoje ljubimce.

SAVET PLUS Pas unosi radost u život

Sa krunicama na glavi, sudije i publiku oduševila je šestogodišnja Nina Vulić sa svojom belom pudlom Mašom, koju je graciozno prošetala podijumom.

- Tražila sam od mame da nas ponovo dovede na takmičenje - priča Nina. - I prošle godine sam učestvovala, ali sada sam se bolje pripremila. Maša me sada sluša, a ja ću žiri da osvojim slanjem poljupca.

Aplauze prisutnih pokupila je i malena Sofija Ignjatović (5), koja je prošetala svoju mezimicu Nuriju. Iako je ovo Sofijina prva izložba, nije imala tremu. Kako kaže, pripremila se tako što je gledala na TV-u kako se to psi šetaju na ovakvim manifestacijama.

Uporedo sa izložbom "Naj njuška Beograda", održana je i druga međunarodna specijalizovana izložba belgijskih ovčara.

Ortopedsko pomagalo zlostavljanom psu šansa za drugi život (VIDEO

- Belgijskih ovčara u Srbiji ima malo i ovo je zaista retka prilika da se ljudi malo bolje upoznaju sa ovom rasom - priča Goran Katić iz Inđije, vlasnik prelepog Hulka. - Mi smo se odlučili za ovu rasu čitajući enciklopediju o psima i nismo pogrešili. Belgijski ovčari su privrženi ljudima, porodici, obožavaju decu, dobri su čuvari i prepametne životinje.

AKCIJA USVAJANjA NAPUŠTENIH PASA

LjUBITELjI kuca i svi posetioci mogli su i na štandu JP "Veterina Beograd" da pogledaju i usvoje neke od pasa spasenih sa ulice. Dva nestašna mešanca i haski sa crvenom maramom mamili su poglede mališana. Najsrećniji od njih, umesto u azil, otišli su u novi dom.