Naučnici su dokazali da divlje životinje poput pandi, orangutana, tigrova i lavova možda neće doživeti 2020. godinu. Ako se postojeće stanje ne promeni, u naredne dve godine izgubićemo dve trećine populacije kičmenjaka.

Na Svetski dan životinja, kanal ''Viasat Nature'' želi da istakne opasnosti sa kojima se divlje životinje suočavaju, ali i da proslavi lepotu prirodnog sveta. Ovaj kanal će, 4. oktobra, tokom celog dana prikazivati različite aspekte života životinja, emitovanjem svojih najpopularnijih emisija.

U četvrtak, 4. oktobra, kanal ''Viasat Nature'' će podržati misiju Svetskog dana životinja – podizanje statusa životinja, kako bi se unapredili standardi brige o njima širom sveta. ''Viasat Nature'', kanal koji vam donosi zadivljujuće, najkvalitetnije serije o veličanstvenim mestima i bićima našeg prirodnog sveta, predstaviće maraton serija i dokumentarnih emisija, koji obuhvata ''Veliku migraciju'', ''Tigrove po kući'', ''Bebe pande'' i ''Spasavanje Sirge''.

Takvim rasporedom programa, ''Viasat Nature'' ima za cilj da osnaži svest o kritičnom stanju u kojem se nalazi naš prirodni svet, da nam pokaže koliko je veza između ljudi i životinja jedinstvena i snažna, i koliko je važno poštovati i štititi divlji svet naše planete.

Tokom celog dana prikazivaćemo najrazličitije kvalitetne dokumentarne emisije i serije, poput ''Velike migracije'', u kojoj popularni pustolov Ben Fogl prati 650 km dugo epsko putovanje grupe životinja po Africi. Razgovori s delfinima otkrivaju naučne studije koje istražuju mogućnost uspostavljanja komunikacije s delfinima. Bebe pande, dokumentarna emisija koja prati tri centra za pande u Kini, prikazuje najslađe bebe pande na svetu tokom njihovog odrastanja.

Tigrovi u kući je hronika iz četiri dela o Spotu i Strajpu, dva preslatka mladunčeta tigra koji će jednog dana postati deo programa razmnožavanja, dok je Spasavanje Sirge neverovatna priča o nemačkom borcu za očuvanje prirode Valentinu Gruneru koji leči teško bolesno mladunče lava. Gledaoci će ovaj izuzetni program moći da gledaju tokom celog dana, od šest časova ujutru do ponoći.

O VIASAT WORLD-U:

Viasat World je međunarodna medijska kompanija, sa razgranatim i raznovrsnim kanalima i SVOD-portfoliom koji pokriva dokumentarne, zabavne, dramske, filmske i sportske programe. Viasat World emituje 27 pay TV kanala u više od 50 zemalja, kao i usluge na zahtev na ključnim podrujima. Imamo više od 164 miliona pretplatnika širom sveta, a naši sadržaji dostupni su na 17 jezika i raspoređeni putem naših 19 kanalskih brendova.

Viasat World nudi veliku ponudu programa putem svojih sedam istaknutih TV1000 filmskih kanala, koji uključuju TV1000, TV1000 Action, TV1000 Russian Kino i ViP Premium, te gledaoci imaju pristup najrazličitijim programima, od holivudskih blokbastera do najboljih međunarodno priznatih filmova u kojima glume neke od najveih zvezda svih vremena. Svojoj prvoj godišnjici bliži se glavni filmski kanal ove kompanije – Epic Drama.

Epic Drama slavi veličanstvene istorijske dramske serije iz celog sveta, i nudi nenadmašnu raznolikost žanrova, koji obuhvataju kriminalistike programe, misterije, klasinu književnost, politiku i moć, rat i fantaziju. Naši važni brendovi su i Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature i Viasat Life, koji zajedno oživljavaju istoriju, prenose nam priče iz prirode i pružaju vrhunsku zabavu zasnovanu na stvarnom životu i dešavanjima.

Viasat World takođe nudi sjajne sadržaje koje klijenti mogu gledati direktno i kad žele, putem usluge ViPPlay - internet platforme dostupne u Rusiji i Zajednici nezavisnih država.