KOLIKO puta ste čuli neku rečenicu i pomislili da je kliše, prevaziđena floskula od koje vam se podiže kosa na glavi? I verovatno ste bili u pravu, jer neke stvari jednostavno moraju da se stave "ad akta" - kao zastarele. Na nezvaničnoj listi nepisanih pravila u vezi koja treba da idu u istoriju nalaze se sledeće rečenice:

Momci uvek prave prvi korak

Netačno. Došlo je vreme da devojke preuzmu inicijativu kad god osećaju da to žele, a ne da se ustručavaju, jer će im okolina zameriti. Niko zbog toga ne bi trebalo da ih osuđuje, već naprotiv - da ih podrži.

Devojke moraju da glume da su neosvojive

Pogrešno. Muškarci jesu po prirodi "lovci" i ne žele da sve dobiju na tacni, ali ni devojke ne treba da se prave da su večno nedostupne. Ukoliko im se dečko sviđa, trebalo bi da mu daju znak da ima šanse, a ne da se dugo femkaju.

Parovi sve moraju da rade zajedno

Suvišno. Ako se veza meri kvantitetom, a ne kvalitetom zajedničkog vremena, onda nije u pitanju jak odnos, već zadovoljavanje forme. Svako bi trebalo da zadrži svoje "ja", a ne da sasvim potone u "mi".

Nemoj prva da izjaviš ljubav

Nelogično. Nije važno ko će prvi reći "volim te", ako je ljubav obostrana. Ukoliko neko oseti da je pravo vreme da izjavi ljubav, zašto to ne bi i uradio?