NOVI SAD - Nepuna 24 sata od pronalaska beživotnog tela Gertrude Dabić (69) u njenoj kući u Baču, policija je, saznajemo nezvanično, u petak pre podne uhapsila meštanina Milenka S. (38) pod sumnjom da je počinio teško ubistvo.

Nesrećna žena je, po dosadašnjim nezvaničnim saznanjima, usmrćena brutalno, iz koristoljublja, a u kući u Ulici Zmaj Jovinoj 11, u kojoj je živela sama, pronađena je sa kesom u ustima, a navodno je i davljena. I dalje je, međutim, nepoznato, da li je i šta iz kuće na sprat odneto.

Gertrudino beživotno telo pronađeno je prekjuče popodne, a sumnja se da se ubistvo dogodilo u noći između 9. i 10. oktobra, a stvari u kući su bile ispreturane.

Ubijena žena je, po pričama komšija, živela povučeno i nikoga nije puštala u kuću, a živela je od devizne penzije koju je primala iz Nemačke, gde je sa sada pokojnim suprugom Vinkom radila pre tri decenije. Posle muževljeve smrti proletos, imala je navodno i psihičkih problema.

Ubistvo nesrećne žene otkriveno je kada je devojčica koja je često dolazila kod nje da prosi, videla razbijeno staklo na vratima, a Gertruda nije odgovarala na njeno dozivanje, pa je posumnjala da nešto nije u redu. Devojčica je o tome obavestila komšije, koji su alarmirali policiju.