U SRBIJU je od 2001. ušlo 70 kompanija iz automobilske industrije, za koje radi 40.000 ljudi, a i svaka deseta strana investicija je iz ovog sektora - istakao je, otvarajući Deveti sajam automobila u Nišu, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

PROČITAJTE JOŠ - U Nišu otvoren osmi sajam automobila

Manifestacija će, inače, u hali "Čair" do 7. oktobra okupiti ukupno 15 izlagača koji će ljubiteljima četvorotočkaša i motocikala - pored prilike da razgledaju najnovije modele - predstaviti i prateću opremu.

Posebna atrakcija će biti čak 10 najavljenih srpskih premijera poznatih autobrendova.

Na sajmu je, prvi put u Srbiji, izložen "Pežoov" model "508" čija serijska proizvodnja još nije počela, a postoji samo pet izložbenih vozila.

Pored putničkih automobila na sajmu su predstavljena i teretna i dostavna vozila. Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a cena ulaznice 200 dinara.

Organizatori sajma, City Marketing Center, kažu da su svi distributeri najavili sajamske popuste.

POSETIOCI

Mnogi ovakvi sajmovi u svetu su prestali da se održavaju i zato treba da budemo zadovoljni što mi imamo ovakvu manifestaciju. Ovaj događaj nije važan samo za Niš, već za celu zemlju. Činjenica da će više od 20.000 ljudi proći kroz vrata ovog sajma puno znači za turizam - istako je Ljajić.