TAČNO godinu dana posle dolaska u auto salone u Evropi, novi "nisan lif" je najprodavanije električno vozilo u EU jer je 26.000 primeraka već isporučeno kupcima i vozi evropskim putevima.

"Lif" je na vrhu prodaje električnih vozila u Evropi u svakom od osam meseci 2018., a svakih 10 minuta se proda jedan primerak širok kontinenta.

Novi automobil beleži snažan rast prodaje širom Evrope, uključujući tržišta Austrije, Francuske, Nemačke, Holandije, Portugala i Španije. U Norveškoj je "lif" postao najprodavaniji putnički automobil 2018. pretekavši sve električne i motorne pogone.

Poslovni korisnici slede primer privatnih i sve češće biraju električna vozila. Od ukupnog broja prodanih primeraka, više od 8.000 isporučeno poslovnim flotama.

Pročitajte još - "Nisan lif" najprodavaniji u Evropi

Novi "nisan lif" zadržao je sve kvalitete prethodnika, dodajući najnoviju generaciju tehnologije inteligentne mobilnosti i pet zvezdica na testiranjima "Euro NCAP" u skladu sa najnovijim normama.

Napredni sistemi pomoći u vožnji "ProPILOT" i "ProPILOT Park" olakšavaju vožnju i parkiranje. Inovativna papučica "e-Pedal" dodatno pojednostavljuje vožnju i čini je zabavnijom jer korisnicima omogućava da ubrzavaju i smanjuju brzinu jednom papučicom.

Garet Dansmor, direktor sektora Električnih vozila, Nissan Europe izjavio je: - Zanimanje za električna vozila i dalje raste pa smo se pobrinuli za to da bude pristupačnije nego ikad iskusiti i kupiti novi model LEAF kaže Garet Dansmor direktor sektora E-vozila "Nisana".- Kad smo krenuli da dizajniramo novi "lif", želeli smo automobil koji će iskoristiti u razvoju i komentare dobijene od 100.000 postojećih vlasnika u Evropi.

"Nissan LEAF" dostupan je na 51 tržištu širom sveta i na globalnom nivou postoji velika potražnja za njim. Njegov prodajni uspeh, kao i onaj njegovog prethodnika, čini ga globalnim predvodnikom u području električnih vozila sa više od 350.000 isporučenih primerka od 2010.

Kao priznanje za sveobuhvatnu sposobnost, Nissan LEAF je takođe osvojio više od 100 međunarodnih nagrada od predstavljanja u 2010.