NA tržište Srbije stigla je peta generacija modela "Honda CR-V " koja je predstavljena domaćoj publici na ekskluzivnoj promociji u beogradskkom BelExpo centru.

Ovaj model predstavlja najsavremeniji i najnapredniji SUV koji je "Honda" ikada napravila i u svojoj petoj generaciji, sofisticiranost i iskustvo vožnje, podiže na još viši nivo u odnosu na prethodni model. Uz čitav niz unapređenja – od elemenata oslanjanja i upravljanja, najveće praktičnosti i prostranosti kabine i prtljažnika u klasi, do napredne "Honda Sensing" tehnologije koja dolazi u svim paketima kao standard, novi "CR-V" se od sada može opciono poručiti i sa sedam sedišta.

- Za "Hondu" se kaže da je ponos Japana, a novi "CR-V "je definitivno ponos "Honde". Na evropskom tržištu, ovaj model je vremenom izdvojila pouzdanost, najveća praktičnost u klasi, bezbednost i vrhunski kvalitet. Novi CR-V predstavlja iskorak u svim segmentima i kombinacijom najsavremenije tehnologije, modernog dizajna i kvalitetnih materijala, novi "CR-V" privući će brojne kupce koji traže najbolji odnos cene i kvaliteta. -izjavila je generalna direktorka Delta Auto Grupe Aleksandra Đurđević.

Pročitajte još - ''Honda'' penzionisala Asima – najpoznatijeg robota (FOTO/VIDEO)

Napredna šasija garantuje najveću udobnost u vožnji, ali i “off-road” sposobnost.. U skladu sa globalnim trendovima, "Honda" je isključila dizel agregat u proizvodnji novog "CR-V" modela, tako da se u prodaji nalaze dve varijante "VTEC TURBO" benzinskog agregata 1,5 sa šestostepenim manuelnim (173 KS) ili opcionalnim CVT automatskim menjačem (193 KS). CVT menjač omogućava optimalan balans između potrebnog obrtnog momenta i broja obrtaja motora, čime obezbeđuje umerenu potrošnju goriva. Takođe, od marta sledeće godine očekuje se i verzija na hibridni pogon.

Bezbednosni “Honda Sensing” sistem od sada dolazi u standardnoj opremi. Ovaj sistem upozorava vozača na vozilo ispred, vraća vozilo ukoliko je izašlo iz svoje saobraćajne trake i usporava, odnosno prilagođava brzinu vozilu ispred sebe. Poseduje sistem za prepoznavanje vozila u “mrtvom uglu”, saobraćajnih znakova, kao i inteligentni adaptivni tempomat. Unutrašnjost novog modela odlikuje vrhunski kvalitet materijala kao i visok nivo završne obrade. Instrument tabla je u potpunosti digitalna, dok se najvažnije informacije nalaze se i na “head-up display”-u. Novi korisnički interfejs uključuje pametno raspoređene komande za lakše upravljanje, kao i novi multimedijalni uređaj, koji podržava Android i Apple car play aplikacije.

Od prve generacije modela, 1995. godine, Honda CR-V je jedan od najpoželjnijih SUV modela u klasi, a od 2013. godine ima i status najprodavanijeg SUV-a na svetu. Osnovna cena modela CR-V u Comfort paketu startuje od 29.490 evra, dok kod verzije sa pogonom 4x4 i paketom opreme Elegance iz kojeg izdvajamo LED farove, navigacioni uređaj, adaptivni tempomat, aluminijumske felne od 18” cena iznosi 32.490 evra.