Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da Srbi traže novu snagu u trenutku kada je njihov povratak u Hrvatsku zastao.

"Sada smo u trećem periodu u kojem tražimo ponovo inspiraciju za snagu, kada je povratak zastao, kada se ponovo atakuje na srpsku zajednicu, kada se ponovo atakuje na mogućnosti normalnog života, na mogućnosti da stvaramo budućnost za sebe u Hrvatskoj", istakao je Pupovac, preneo je RTS.

Episkop dalmatinski Fotije ukazao je povodom obeležavanja Preobraženja Gospodnjeg u manastiru Krka, u Eparhiji dalmatinskoj, kome je prisustvovao veliki broj vernika, da su mnoge svetinje obnovljene - manastiri Krka, Krpa, Dragović i druge.

"Imamo sedam manastira sada u Dalmaciji. Dakle, to je sve temelj duhovni za opstanak, ali treba narod svojom ljubavlju da se vrati na ove prostore svojom molitvom, svojim poštovanjem svojih što kažu svojih temelja gde su nikli svojih ognjišta, svoje vere, svoje krsne slave i tako ćemo opstati. Dakle, to nam je put, to nam je put Svetoga Save", dodao je episkop Fotije.