Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podržao je danas izjavu ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da se to ministarstvo uključi u borbu protiv rijaliti programa i najavio da će Skupštini Srbije u istom cilju predložiti konkretne mere.

"Rijaliti programi su degradacija morala i atak na porodične i tradicionalne vrednosti, koje su neophodne za oporavak našeg društva i države, naročito u ovo teško vreme", navodi se u saopštenju POKS-a,

POKS ocenjuje da je izjava Vukosavljevića da će se resorno Ministarstvo uključiti u borbu protiv rijaliti programa ohrabrujuća i dodaje da po tom pitanju očekuje konkretne mere.

"Predložiću Skupštini Srbije da se uredi ova oblast, tako što će se dodatno oporezovati sve televizije koje emituju rijaliti program i da se takav sadržaj može puštati samo posle ponoći", izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

U saopštenju se dodaje da će tražiti donošenje zakona koji će urediti tu oblast jer se, kažu, postojeća regulativa ne poštuje, a regulatorna tela koja su zadužena za uređivanje ove oblasti ne radi svoj posao i ne donose nikakve rezultate.