Nagrade za postignute uspehe na takičenjima u Srbiji i inostranstvu u visini do 200.000 dinara, ove godine dobiće 1.624 đaka, 15 odsto više nego prošle godine, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.


"Na Konkurs se prijavilo ukupno 1.869 učenika srednjih škola, a njih 1.624 će dobiti nagradu Fonda za uspeh ostvaren na domaćim ili međunarodnim takmičenjima, što je za 15 odsto više nego prošle godine, dok preostalih 245 kandidata nije ispunilo uslove Konkursa", navedeno je u saopštenju.

Lista dobitnika nagrada po Konkursu za dodelu nagrada srednjoškolcima za uspehe u toku 2017. godine usvojena je na 82. sednici Fonda za mlade talente, kojom je predsedavao predsednik Fonda i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.


PROČITAJTE JOŠ: Đaci su ponos Gornjeg Milanovca

Tom prilikom doneta je i Odluka o usvajanju visine novčanih nagrada po navedenom Konkursu po kojoj će učenici, u zavisnosti od ranga, odnosno nivoa takmičenja dobiti nagrade u iznosu do 200.000,00 dinara.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta nagrađeno je više od 11.100 srednjoškolaca koji su rezultate postigli na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Od prvih nagrada za srednjoškolce 2007. godine kada je nagrade dobilo 430 učenika, broj se uvećao za 1.200, što je četiri puta više.

Listu dobitnika nagrada i Obaveštenje o utvrđenim iznosima nagrada u odnosu na nivo/rang takmičenja i osvojeno mesto po Konkursu moguće je preuzeti sa veb starnice Ministarstva omladine i sporta.