Na svečanoj akademiji "Univerzitetski sport budućnosti" koja je u organizaciji Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu održana u svečanoj sali Rektorata, predstavljeni su dosadašnji rezultati ove organizacije i najavljena su veća ulaganja za studentski sport u celoj Srbiji. Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović tom prilikom poručila je da će sport ubuduće imati mnogo bolji tretman na BU i zahvalila je svima koji su doprineli da se sport vrati na fakultete, a posebno, kako je navela, kompaniji "Mocart".

Pročitajte još: Od "Mocarta" u državnu kasu 18,3 miliona evra

Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu okuplja oko 2.500 studenata sportista, a ligu čini gotovo 130 timova koji se takmiče u košarci, odbojci, rukometu i futsalu. Misija ovog udruženja je da se poveća broj studenata koji se bave sportom, što je izvanredan način za sticanje iskustava o timskom radu, fer-pleju, liderstvu, takmičarskom duhu, solidarnosti i sposobnosti da se suočimo sa pobedom, ali i sa porazom na adekvatan način.

Pročitajte još: "Mocart" donirao Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 150.000 dinara

- Ovo je prilika da se pohvalimo svime što je urađeno tokom prethodne dve godine i da svečano započnemo treću takmičarsku sezonu Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Verujemo da će u ovoj godini univerzitetski sport biti još dinamičniji, sa još više sadržaja i ponuda i verujem da ćete nas podržati u našim naporima. Takođe verujemo da je ovo godina u kojoj će u celoj Srbiji doći do pomaka u univerzitetskom sportu i da će se on konačno vratiti u ruke studenata, gde i pripada. Ipak, bilo je vrlo teških trenutaka kada je naš opstanak bio doveden u pitanje, a na muci se poznaju prijatelji. Zbog toga bih želela posebno da zahvalim kompaniji "Mocart", koja nam je zaista pomogla kada nam je bilo najpotrebnije - istakla je rektorka Ivanka Popović, koja je zahvalila i predstavnicima državnih i gradskih institucija i drugim donatorima koji su podržali aktivnosti univerzitetske lige.

Sa svečane akademije u rektoratu Beogradskog univerziteta

Govoreći o saradnji najveće univerzitetske ustanove u Srbiji i regionalnog lidera u oblasti priređivanja igara na sreću, Koviljka Lončar, direktorka kompanije "Mocart", rekla je da je ova firma, osim za poslovni uspeh postala sinonim i za društveno odgovorno poslovanje.

- Ulaganje u univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije "Mocart". Kao društveno odgovorna kompanija, želimo da učestvujemo u nastajanju nove generacije odgovornih pojedinaca i uspešnih poslovnih ljudi, a verujemo da je ovo odličan način, budući da ne postoji zdravija atmosfera od sportske. Pored toga što smo generalni sponzor čitavog univerzitetskog sporta, kompanija "Mocart" donira sportsku opremu u okviru velike akcije "Novi dresovi za nove šampione", a kroz akciju "100 terena za jednu igru" obnovili smo skoro 70 košarkaških terena širom Srbije i regiona - objasnila je Lončareva.

TITULA FAKULTETU SPORTA

U ovogodišnjem sveukupnom plasmanu "Mocart" sportske lige BU, titulu najuspešnijeg poneo je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, sledi Fakultet organizacionih nauka, dok je na trećem mestu Pravni fakultet.

Sportsko udruženje univerziteta u Beogradu već se priprema za veliku manifestaciju, koja će biti kruna dosadašnjeg rada - Evropske univerzitetske igre koje će se 2020. godine održati u našem glavnom gradu.