SPECIJALNA antiteroristička jedinica (SAJ) obeležila je i utorak 40 godina postojanja. Ministar policije Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao jubileju, rekao je da će biti nastavljeno ulaganje u tu elitnu jedinicu i da će ona biti jedna od najbolje opremljenih jedinica tog tipa u svetu.

Ministar je istakao da je ponosan na pripadnike SAJ i da po njihovoj snazi, obučenosti i znanju mogu da se nose rame uz rame sa najobučenijim jedinicama u svetu:

- Tu ste kada treba. Za pripadnike SAJ nema ovakvih ili onakvih vremenskih okolnosti, da li je noć, dan, sneg, kiša ili magla. Pripadnici SAJ mogu u bilo kojim uslovima da izvrše zadatak.

Stefanović je naglasio da zahvaljujući "sajovcima" građani mogu mirno da spavaju i da kada dođe i do najtežih situacija imaju koga da pozovu. On je rekao da su za toliki uspeh SAJ-a potrebna velika odricanja u privatnom i profesionalnom životu i da na to podsećaju imena 16 pripadnika te jedinice koji su dali svoj život.


PROČITAJTE JOŠ: „NOVOSTI” U BAZI SAJ-a: Novi izazov bombaši samoubice


- Hvala što vaše srce kuca za našu zemlju i hvala za ogroman patriotizam - poručio je Stefanović.

Komandant SAJ-a pukovnik Spasoje Vulević poručio je da će i dalje ideje vodilje ove jedinice biti odlučnost, iznenađenje, mobilnost, patriotizam, profesionalizam i poštenje.

- Bićemo i dalje jedan od stubova bezbednosti Srbije - obećao je pukovnik Vulević.


Foto Tanjug

Foto Tanjug

Foto Tanjug

Foto Tanjug

Foto Tanjug