Mali Superheroji, to su deca koja svakodnevno vode najvažniju borbu u svom životu – borbu protiv raka. Oni su istinski superheroji, ali njima je potrebna podrška u toj borbi, odnosno prisustvo njihovih najbližih. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je organizacija (NURDOR) koja pruža smeštaj deci i porodicama koje ne dolaze iz Beograda, a s obzirom na to da je glavni grad najveći dijagnostički i terapijski centar, deca sa svojim porodicama dolaze upravo u glavni grad na lečenje koje često može trajati minimum godinu dana. NURDOR je organizacija koja već 15 godina pruža logističku, stacionarnu, psihološku i socijalnu podršku ovim malim superherojima i njihovim roditeljima, nažalost, potreba za većim kapacitetima se povećala i neophodno je obezbediti novu roditeljsku kuću koja treba da pruži smeštaj za više porodica nego što je to do sada bilo moguće.

Kompanija Mastercard nastoji da osnaži pojedince da započnu značajne inicijative kojima mogu doprineti boljitku njihovih lokalnih zajednica, a s obzirom na to da je NURDOR organizacija koja je učinila mnogo za lokalnu zajednicu i za konkretnu osetljivu grupu, donatorska kampanja Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki SUPERHEROJ je jedinstven primer koji nam govori da se svaka pojedinačna akcija računa kako bi se ostvario viši cilj. Taj viši cilj predstavlja obezbeđivanje do sada najveće NURDOR Roditeljske kuće.

Roditeljska kuća nije samo smeštaj. To je projekat sveobuhvatne brige o porodicama. Trenutno u NURDOR-ovim roditeljskim kućama u Beogradu obezbeđujemo smeštaj za 13 porodica. Međutim, dve od tri kuće koje koristimo su samo privremena rešenja. Stoga je ovaj projekat dugoročno veoma važan i obezbediće stabilnost u kontinuiranoj podršci svim porodicama kojima je to potrebno”, izjavila je Jolanda Korora, predsednik NURDOR-a.

Deca koja se bore protiv raka su istinski superheroji i roditeljska kuća u Beogradu predstavlja projekat od nacionalnog značaja koji čitava zajednica može aktivno da podrži i time započne nešto neprocenjivo. Zato, kada prilikom kupovine birate plaćanje karticom imate priliku da podržite ovaj projekat, jer svaka transakcija, beskontaktna, mobilna ili on-line, napravljena sa Mastercard karticama na teritoriji Republike Srbije, doprinosi fondu koji Mastercard donira za novu NURDOR Roditeljsku kuću.

Mastercard posluje na srpskom tržištu već dugi niz godina i razvijamo se slušajući realno potrebe, navike i želje lokalne zajednice. Zbog toga smo pokrenuli nacionalnu kampanju „Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki Superheroj“ kojom podržavamo NURDOR u obezbeđivanju nove roditeljske kuće u Beogradu, kojom će se zadovoljiti potrebe za većim kapacitetima za smeštaj dece na lečenju. Obavezujući se na pružanje finansijske donacije za novu roditeljsku kuću, Mastercard podržava ostvarenje cilja koji je bitan za lokalnu zajednicu“ poručuju iz kompanije Mastercard.

Obezbedimo malim superherojima kuću u kojoj će moći da se protiv opake bolesti bore uz podršku svojih najbližih, i zajedno pružimo im uslove za normalno detinjstvo kakvo sva deca zaslužuju.

Više informacija na #IJaPodrzavamSupeheroje