STUDENTI koji su fakultete upisali pre "bolonje" 2006, predali su u četvrtak u Skupštini Srbije potpredsedniku Odbora za obrazovanje Ljubiši Stoimiroviću kopije svojih indeksa, tražeći da im se produži rok za diplomiranje.

- Želimo da pokažemo da je reč o dobrim studentima i da bi bila velika šteta da ne završimo studije, a na korak smo do diplome - kaže Verica Ivanović Kuzmanović, studentkinja Filozofskog fakulteta.

Oni, takođe, traže da ih prime predsednik države, premijerka i ministar prosvete.

Pročitajte još - Šarčević: Nema produžetka roka za stare studente

- Kod predsednika tražimo prijem jer je on najpozvaniji da brani Ustav i naša ustavna prava. Po zakonu po kome smo upisali studije, mi imamo pravo da studiramo koliko hoćemo, a novi zakon se ne može primenjivati retroaktivno - kaže ona.

Stari studenti, takođe, žele da ih primi i ministar prosvete kako bi ga upoznali koliko su duboki njihovi problemi.

- Kada ministar bude saslušao sve naše probleme, čini mi se da će njegov stav biti mnogo blaži - rekla je Ivanović Kuzmanović i dodala da su prvi zahtev podneli pre dva meseca, ali im se još niko nije obratio.

Stari studenti kažu da bi prelaskom na "bolonju" bili oštećeni u stepenovanju studija, neki bi dobili još mnogo ispita, ili bili vraćeni neku godinu unazad.