U STRAŠNOM nevremenu koje je u subotu uveče zahvatilo planinu Rogoznu kod Novog Pazara grom je ubio tri krave Vukice Milosavljević, domaćice iz zabitog sela Kašalj.

Vukica živi sama, najbliži komšija udaljen joj je četiri kilometra, bavi se stočarstvom, a ubijene krave bile su joj sve što je imala. Juče je ceo dan plakala i molila Boga da nekako dobavi bar jednu kravu, kako bi mogla da se prehrani i opstane na opusteloj planini.

- Krave su bile na paši nedaleko od kuće. Odjednom, samo se spustila neka tama, počeo je da pada grad, sevalo je i grmelo sa svih strana. Čula sam prasak, a tek kasnije sam videla kako krave leže na pašnjaku. Jedna je trebalo da se oteli za dva-tri dana, a druga u septembru. Malo pre udara groma bila sam uz njih, mogla sam i ja da nastradam... - priča Vukica.


PROČITAJTE JOŠ:
SNAŽNO NEVREME U OKOLINI KRALjEVA: Grad veličine oraha tukao redom (FOTO)

Ovu samohranu gorštakinju juče je posetio poznati humanitarac iz Novog Pazara Hido Muratović, svojevremeno dobitnik Zlatne plakete "Novosti" za podvig godine, i uručio joj prvu pomoć od stotinu evra.

- Pričinjena šteta je oko 4.000 evra, pozivam sve dobre i humane ljude u Novom Pazaru i Srbiji da pomognemo Vukici, sama neće moći da se oporavi od nesreće koja je zadesila - poručuje Muratović.