DA se rad i znanje isplate, pokazao je i Boranin Dušan Bogdanović, koji je osnovne studije Tehničkog fakulteta u Boru, na smeru Inženjerski menadžment, modul Informacioni menadžment, završio sa prosečnom ocenom 9,95. Bogdanoviću, koji je od prošlog oktobra na master studijama Inženjerstva informacionih sistema na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 13. septembra biće uručena nagrada "Student generacije", koju Beogradski univerzitet dodeljuje najboljima.

- Nagrada "Student generacije" znači mi mnogo, s obzirom na to da sam dosta truda i rada uložio tokom školovanja u svoje znanje i obrazovanje. Ovo je neka vrsta satisfakcije za to korisno utrošeno vreme. Školovanje na Tehničkom fakultetu donelo mi je jedno novo iskustvo i znanje koje danas primenjujem i na master studijama, ali i na svom poslu - kaže Dušan Bogdanović.


PROČITAJTE JOŠ - NASILjE U ŠKOLAMA: Ministarstvo prosvete godišnje ima i 840 prijava


Ovaj višestruko talentovani mladić, koji je tokom studija osvojio brojne nagrade na fakultetu, Beogradskom univerzitetu, ali i nagrade različitih fondacija i zadužbina, ističe da iza njegovog uspeha stoje svi profesori sa Odseka za inženjerski menadžment borskog Tehničkog fakulteta.

- Bez njihove želje da prenesu svoja znanja, sve nagrade koje smo kolege i ja osvajali bile bi bezvredne. Posebna zahvalnost profesoru dr Đorđu Nikoliću, sa kojim smo kolege Danijel Bogosavljević, Sandra Blagojević, Natalija Tomić i ja ostvarili fantastične rezultate, osvojivši nagradu Univerziteta u Beogradu za najbolji naučnoistraživački rad za 2016. u grupaciji tehničko-tehnološkoh nauka. Sa njim kao mentorom osvojili smo i drugo mesto na takmičenju za najbolju projektnu ideju u okviru Internacionalne majske konferencije o strategijskom menadžmentu.


MENTOR

PROFESOR Nenad Milijić bio nam je mentor na takmičenju iz Projektnog menadžmenta na FON-u, gde smo se plasirali u šest najboljih ekipa u zemlji - podseća ovaj talentovani Boranin, koji se, osim u IT sektoru, dokazao i kao košarkaški sudija, ali i kao volonter u brojnim omladinskim organizacijama sa kojima je učestvovao na mnogim seminarima i konferencijama.