MINISTAR zdravlja dr Zlatibor Lončar obišao je u utorak domove zdravlja u Trsteniku, Aleksandrovcu i Vrnjačkoj Banji,kao i Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

Poseban akcenat obilaska i ovog puta dat je razgovoru ministra Lončara sa pacijentima ovih ustanova i građanima uopšte, u cilju realnog sagledavanja rada pomenutih zdravstvenih ustanova i kvaliteta zdravstvenih usluga koje pružaju stanovništvu.

- Država je prethodnih godina mnogo sredstava uložila u bolnice, kroz nabavku najsavremenije medicinske opreme i aparata, izgradnju i rekonstrukciju bolničke infrastrukture, kao i zapošljavanje medicinskih radnika i njihovo usavršavanje, odnosno specijalizacije. To građani vide i prepoznaju. Sada nam je namera da unapredimo i funkcionisanje domova zdravlja, da i tu imamo podjednako kvalitetan nivo zdravstvene usluge koju pružamo građanima.

Pročitajte još - Lončar: Plata medicinskih sestara će biti 50.000 dinara

Pojedini domovi zdravlja, rekao je ministar, po dve godine nisu u stanju da pripreme projektnu dokumentaciju, za renoviranje objekata, ambulanti...

- Novac je obezbeđen, i neiskorišćen. To je nedopustivo i to hoćemo da promenimo. Stoga intenzivno obilazimo zdravstvene ustanove, razgovaramo sa zaposlenima i građanima, jer želimo da predstojeće preuzimanje nadležnosti nad domovima zdravlja iskoristimo upravo u tom cilju - rekao je ministar Lončar.

NOVI LEKARI

MINISTAR je najavio da će u DZ u Trsteniku do kraja godine biti zaposleno pet lekara i tri medicinske sestre. Konkurs će biti raspisan do polovine novembra.