MINISTAR zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar u okviru redovnih aktivnosti posetio je danas domove zdravlja u Ćićevcu, Varvarinu, Brusu i Kruševcu, kao i Opštu bolnicu u Kruševcu.


Obilazak zdravstvenih ustanova ministar zdravlja iskoristio je za razgovor sa zdravstvenim radnicima kao i pacijentima, u cilju daljeg unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga kao i boljeg funkcionisanja navedenih zdravstvenih ustanova.


Ministar Lončar se i ovoga puta detaljno i direktno upoznao sa uslovima i organizacijom rada, kadrovskom strukturom i potrebama zdravstvenih ustanova, u kontekstu predstojećeg preuzimanja nadležnosti Republike nad domovima zdravlja.


PROČITAJTE JOŠ: Ministar Lončar obišao domove zdravlja, problemi - kasne dokumentaMinistar zdravlja istakao je da je uočljiva razlika u organizaciji kao i uslovima rada među domovima zdravlja, koja je posledica rada menadžmenta ovih zdravstvenih ustanova kao i visine ulaganja lokalnih samouprava u iste, prethodnih godina.


-Naš je cilj da obiđemo sve domove zdravlja širom zemlje, da napravimo realnu analizu njihovog funkcionisanja, organizacije rada, kao i mogućnosti i potreba domova zdravlja, kako bismo dodatno unapredili nivo zdravstvenih usluga koje pružaju građanima, kada preuzmemo nadležnost nad njima - istakao je ministar Lončar.