Sportisti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postigli su u nedelju izuzetan uspeh osvojivši nekoliko medalja na 27. novosadskom maratonu.

Na trci 10,5 kilometara za žene pripadnice Vojske Srbije bile su ubedljivo bez premca sa osvojena prva tri mesta - prvo mesto osvojila je kapetan Nevena Jovanović, drugo Nataša Ćulafić i treće potporučnik Marina Radovanović. U trci 10,5 kilometara za muškarce pobedničko postolje pripalo je razvodniku Đuri Borbelju, dok je u trci na 25 kilometara za muškarce briljirao potpukovnik Nenad Milosavljević.

U konkurenciji od 18 timova, u štafetnom maratonu, pobedu su odneli maratonci Specijalne brigade.

Pročitajte još - Srbija dobila najmlađu generaciju oficira (FOTO)

Na današnjem maratonu učestvovalo je 133 sportista Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, uz više od 800 sportista iz 17 država sa svih kontinenata, takmičeći se u pet atletskih disciplina - maratonu na 42, trkama na 33, 25 i 10,5 kilometara i štafetnom maratonu.

Za zaštitno lice ovogodišnjeg Novosadskog maratona proglašena je atletičarka kapetan Nevena Jovanović pripadnica Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Današnji maraton bila je i prilika da bude predstavljena atletska ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja 16. oktobra, uz još četrdesetak sportista, putuje u NR Kinu na Svetske vojne igre.

Među pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbine koji putuju u Kinu su maratonci potpukovnik Nenad Milosavljević, kapetani Blažo Maksimović i Nevena Jovanović, razvodnik Đuro Borbelj, Nataša Ćulafić, Mihail Dudaš, Milica Emini i trener Snežana Stančetić, svi s impozantnim sportskim rezultatima i brojnim osvojenim medaljama na prestižnim domaćim i međunarodnim sportskim takmičenjima.

O tim sportistima govorio je brigadni general Siniša Radović šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM).

- Oko 60 sportista Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - atletičari, džudisti, orijentirci, padobranci, rvači, tekvondo borci, triatlonci, plivači, reprezentativci Republike Srbije na Svetskim vojnim igrama u Kini boriće se u 10 sportskih disciplina rame uz rame sa više od 6.000 sportista pripadnika vojski iz celog sveta. Nismo neskromni, a uz ovako kvalitetne sportiste i očekivanja su velika - rekao je general Radović.