Treći samit ministara saobraćaja Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE) biće održan sledeće sedmice u Beogradu, od 15. do 17. oktobra.

U istom periodu, u glavnom gradu Srbije biće održan i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu saradnje Kine i 16 zemalja CIE, najavljeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su najavili organizatori, na svečanom otvaranju oba samita u utorak, 16. oktobra, govoriće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Osim Vučića, govoriće i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je i domaćin skupa, i ministar rudarstva i energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope Aleksandar Antić.

PROČITAJTE JOŠ: Posao veka sa Kinezima!

Na otvaranju će govoriti i predstavnik kineskog Sekretarijata za saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope iz Pekinga Li Juđe, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenica gradonačelnika Pekinga Vang Hung i kineski ministar saobraćaja Li Sjaopeng, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: Peking siguran oslonac Srbije

Svečano otvaranje oba samita je u utorak, 16. oktobra 2018. godine, u Palati Srbija, u 9.00.