Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je kompaniji "Al Dahra Agricuture" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da kupi Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) i njena tri zavisna preduzeća - Eko lab, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Kako se navodi na sajtu Komisije, prilikom ispitivanja efekata prijavljene koncentracije na konkurenciju, Komisija je, na osnovu dostupnih podataka i podataka koje joj je dostavio podnosilac prijave, ocenila da koncentracija neće narušiti konkurenciju u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: PKB će opet biti gigant

"Imajući u vidu da je podnosilac prijave aktivan samo na jednom relevantnom tržištu proizvoda u Srbiji - tržištu proizvodnje i prodaje jabuka, Komisija zaključuje da između učesnika u koncentraciji postoji neznatno horizontalno preklapanje u poslovanju. Prema podacima podnosioca prijave, njegovo učešće na tržištu proizvodnje i prodaje jabuka iznosi oko 5 do 10 procenata, a Agroekonomika od oko nula do pet procenata".

PROČITAJTE JOŠ: Nedimović: Ponuda za PKB dobra, Al Dahra pouzdana

PKB-ova nepokretna imovina prodata je u oktobru ove godine "Al Dahri" za oko 105 miliona evra, a ova kompanija je najavila da će u naredne tri godine investirati 30 miliona evra u PKB.