NIKO od kupaca i zaposlenih u kompaniji "Nefa" neće biti prevaren i svi će dobiti svoj novac. Kao vlasnik holding kompanije obećavam da će biti uspostavljen budžet za povrat novca i da ću do 31. maja srpskoj kompaniji uplatiti sredstva koja će biti dovoljna za isplate svim kupcima i zaposlenima.

Ovako se juče saopštenjem oglasio ruski investitor Andrej Hodasevič, čiji je odlazak iz Srbije, i napuštanje fabrike u Vranju, izazvao velike potrese u javnosti. Hodasevič u otvorenom pismu sebe potpisuje kao "investitora projekta 'nefa' nameštaja" i naglašava da mu je cilj "suzbijanje dalje panike".

- Iskreno se izvinjavamo zbog stresa koji ste pretrpeli na osnovu medijskih objava o "ruskim lopovima i prevarantima". To nije tačno. Naše kompanije nisu koristile sredstva državnog podsticaja, nijedan dinar nije na privatnim računima - kaže se u otvorenom pismu.

PROČITAJTE JOŠ - Rus spreman da proda "Spilit"


Sve do prošlog meseca, dodaje Hodasevič, redovno je finansirano poslovanje kompanija.

Andrej Hodasevič

- Naši zaposleni su i pored donete odluke o zatvaranju kompanije "Nefa" nastavili da vam redovno isporučuju nameštaj sve do 23. maja. Prema planu, trebalo je da sva potraživanja kupaca budu obezbeđena nameštajem i rešena. Nažalost, posle neistinitih objava u medijima izbila je konfuzija u magacinu, te više nismo u mogućnosti da vam isporučujemo nameštaj zbog opasnosti po vas i po naše zaposlene - pojašnjava ruski investitor u pismu javnosti.

Hodasevič kaže da će javnost naknadno biti obaveštena o broju telefona za kontakt sa ljudima koji će vraćati novac.