Aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva biće otvoren za civilni saobaćaj na Vidovdan, 28. juna, najavila je danas ministrka građevinarstva i saobaraćaja Zorana Mihajlović.

"Aerodrom "Morava" biće otvoren 28. juna kao civilno-vojni aerodrom. Proširivaćemo ga narednih godina i verujem da ćemo graditi još jednu pistu", rekla je ministarka novinarima tokom obilaska radova na gradnji autoputa od Obrenovca do Uba.

Istakla je da je mnogo važna pozicija tog aerodorma pošto uskoro počinje gradnja i Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate - Preljina, koji će prolaziti pored tog aerodroma.

PROČITAJTE JOŠ - Aerodrom “Morava”: "Boing 737" sleće na Vidovdan (FOTO)

"Ovaj aerodrom može da bude fantastičan i najmoderniji u ovom delu jugoistočne Evrope, i to pre svega za kargo saobraćaj. Zato ćemo raditi novu pistu koja može da izdrži sve te stvari", navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da se trenutno razgovara s mnogima koji hoće da lete sa tog aerodroma, koji žele da se bave putničkim i teretnim saobraćajem.

PROČITAJTE JOŠ -  Poleteće sa "Morave" i maline i biznis

"Pored aerodroma "Nikola Tesle" i aerodroma u Nišu, očekujemo da u narednih nekoliko godina ovaj deo Srbije ima svoj aerodrom", rekla je još ministarka.

Ona podsetila da će se pored aerodroma nalaziti i autoput i pruga i ocenila da ne postoji ništa bolje u ovom delu Srbije kada je reč o logistici.