NA kraju četvorodnevnog boravka u kampu kod Bele Palanke ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović susrela se u nedelju sa bugarskim ministrom transporta Rosenom Željaskovim, ali i sa radnicima koji trenutno rade na izgradnji poslednje deonice ovog auto-puta, od Proseka do Crvene Reke.

Pročitajte još:IZGRADNjA KORIDORA 10: Obnova svih oštećenih drumova

Obećanja koja su se ovih dana čula i više su nego optimistična, jer je najavljeno otvaranje cele trase istočnog kraka Koridora 10 za početak oktobra.

- Imali smo probleme sa kompanijom "Aktor", koja dolazi iz nama prijateljske Grčke, i nadam se da više nikad nećemo imati takve teškoće. Budite uvereni da ćemo obavestiti sve međunarodne finansijske organizacije kroz šta smo sve prošli sa ovom kompanijom - istakla je Mihajlovićeva.

Pročitajte još: Od Dimitrovgrada do Niša za 45 minuta

Bugarski ministar Željazkov najavio je da će auto-put od Sofije do granice sa Srbijom biti završen 2021. godine.

Na kraju posete, ministarka Zorana Mihajlović se na trasi auto-puta ispred tunela Bancarevo sastala sa više od stotinu radnika. Ministarku Mihajlović je zanimalo da li radnici dobijaju plate na vreme i kakvi su uslovi rada.

- Vi ste za mene najvredniji deo ovog projekta, bez vas ne bismo imali ono što već danas imamo i hvala vam na svemu što ste uradili za Srbiju - istakla je Mihajlovićeva.