ĆUPRIJA - Opština Ćuprija i kineska kompanija „Đon Ćao Nengjuen Gđi“ potpisale su ugovor o zakupu hale bivše štamparije „Mladost“, površine 1500 kvadrata, u kojoj će biti otvoren pogon za proizvodnju plastičnih granula. U prvoj fazi kineski investitor uposliće 50 radnika, a nakon izgradnje nove hale u Industrijskoj zoni, još oko 150 radnika.


- Na prostoru bivšeg grafičkog preduzeća „Mladost“ polako niče mali kineski industrijski park. Pored firme „Đon Ćao Nengjuen Gđi“, ovde će poslovati „Eurofiber“, koji će nakon preuzimanja prostora i radnika sadašnje „Tibet mode“ započeti proizvodnju čarapa. Oni će u Ćupriju dovesti još jednu kinesku kompaniju, treću u svetu po proizvodnji čarapa – izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

PROČITAJTE JOŠ: Srbija luka za kineske investicije


Kuan Si He, vlasnik kompanije koja će uskoro u Ćupriji prerađivati plastiku, rekao je da je zadovoljan ponuđenim uslovima i da je Ćuprija dobila prednost u odnosu na ostale gradove u Srbiji. Na ovaj način, on i njegova firma žele da pomognu Ćupriji u preradi reciklažnog otpada i time smanje zagađenost okoline.