MINISTARKA građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je danas u razgovoru sa ambasadorkom Kine Čen Bo i delegacijom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani", naglasila da od ove kompanije očekuje dodatno ubrzanje radova i bolju koordinaciju na projektu rekonstrukcije i modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte. Ova kineska firma izvodi radove na deonici Beograd centar - Stara Pazova u dužini od 34,5 kilometara, a vrednost radova je 350,1 milion dolara.

- Ovaj projekat je od izuzetnog značaja i za Srbiju i za NR Kinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dvojica predsednika, Aleksandar Vučić i Si Đinping - rekla je Mihajlovićeva. - Brza pruga od Beograda do Budimpešte, kao deo železničkog Koridora 10, projekat je kojim se naša država uključila u globalnu inicijativu "Pojas i put". Ministarstvo koje vodim tu je da vam pruži svu neophodnu podršku da se radovi ubrzaju, kako bi se projekat uspešno realizovao na dobrobit odnosa dveju zemalja.


PROČITAJTE JOŠ - Srbija se uključuje u satelitski program kineske agencije


Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji, Čen Bo, istakla je da je ovo najvažniji projekat između dve države i da će i ambasada u ime svoje zemlje uložiti maksimalan napor da se on uspešno realizuje.PROČITAJTE JOŠ - Briselu smetaju i zajmovi koje nam daju Kinezi
PODIZVOĐAČI

GENERALNI direktor kompanije CRIC Hu Sjaojung zamolio je Ministarstvo za dalju podršku u realizaciji projekta. On je rekao da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti saradnji na projektno-tehničkoj dokumentaciji i izboru adekvatnih podizvođača.