Milutin N. (54) iz Arilja određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa jedanaestogodišnjom M.N. Milutin je kum njenih roditelja Marije i Milorada, a nakon razvoda devojčica je pripala majci. Navedeni slučaj dogodio se, prema rečima njenog oca, u subotu kada je devojčica boravila kod njega. U isto vreme u gostima mu je bio i kum.

- Otišao sam u prodavnicu da kupim pivo, a kada sam se vratio i otvorio vrata dnevnog boravka video sam da su kum i moja ćerka pokriveni ćebetom do pojasa. Glava deteta je virila. U šoku sam izašao iz kuće, pozvao bivšu suprugu, i rekao joj šta sam video. Odgovorila je da ne širim priču, već da se devojčica vrati kući. Kum je odvezao, vratio se kod mene i prespavao,- priča otac, još uvek u čudu kome je „poklonio poverenje“.

Po devojčicinom povratku kući, majka je o ovom događaju obavestila Centar za socijalni rad i policiju.

– Ovo je katastrofa. Nijednog trenutka nisam posumnjala u njega. Najbitnije je da je dete dobro, sačekaćemo da lekari obave neke analize, kako bi se uverili da joj zdravlje nije narušeno! - priča majka.

Direktorka Centra, Vukana Savović uputila nas je na Policiju i Javno tužilaštvo kojima je, po prijavi, slučaj prosleđen na dalje postupanje.

U Policijskoj upravi Užice, za sada, nisu mogli da nam daju nikakvu zvaničnu inforamciju!

Kako saznajemo Milutin je neoženjen. Živi u Arilju, a radi u „Sitari“. Njegove kolege ne mogu da veruju da je tako nešto mogao da uradi.- Ako je to istina, vlast ne sme da ćuti. Ovakve stvari treba odmah osuditi jer danas je žrtva ovo, a sutra ako se ne stane na put takvim pojavama, može da bude i naše dete, sestra, majka!- kazuje jedan od njih.