MILUTINU Novitoviću (54) iz Arilja, privedenom u ponedeljak zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa svojom jedanaestogodišnjom kumicom M. N., određen je pritvor do 30 dana. Zbog "produženog krivičnog dela silovanje i bludne radnje", on će pritvorske dane provesti u Užicu. Za to vreme biće saslušani svedoci, na prvom mestu devojčicini roditelji, otac koji ih je zatekao u sopstvenoj kući u nedoličnoj pozi, i majka koja je prijavila slučaj policiji i Centru za socijalni rad.

Miloradu Novitoviću, devojčicinom ocu, i ranije je bila sumnjiva prevelika pažnja kojom kum Milutin obasipa njegovu ćerku. Da je sumnja bila osnovana, uverio se u subotu kada je devojčica, koja inače posle razvoda živi sa majkom, boravila kod njega.

- Otišao sam u prodavnicu da kupim pivo, a kada sam se vratio i otvorio vrata dnevnog boravka video sam da su kum i moja ćerka pokriveni ćebetom do pojasa. Glava deteta je virila. U šoku sam izašao iz kuće, pozvao bivšu suprugu, i rekao joj šta sam video. Odgovorila je da ne širim priču, već da se devojčica vrati kući. Kum je odvezao, vratio se kod mene i prespavao - pričao nam je otac, još uvek u čudu kome je "poklonio poverenje".

Devojčica je priznala majci da se nekoliko puta viđala sa kumom i da joj je on slao bezobrazne poruke. Nezvanično saznajemo da je sve počelo još pre mesec dana kada je kod kuma brala maline. Vrhunac "pažnje" bio je kada je pozvao u kuću gde ju je pipkao, i čak gurao ruke u međunožje. Devojčica je pokušala da pobegne, ali nije uspela u tome. Šta se događalo iza zatvorenih vrata tek treba da se utvrdi.

"DOKTOR"

Milutin Novitović živi u naselju Vrane u Arilju, a radi u "Sitari" (Fasil). Kolege ga znaju po nadimku Doktor. Po nekim svedočenjima nije ni druželjubiv, ni omiljen. Ali, ovako nešto, kažu, od njega nisu očekivali!