OSNOVNO javno tužilaštvo u Šapcu podnelo je optužni predlog protiv policajca Miloša Tadića (28) za krivično delo nasilje u porodici, saznaju "Novosti". On je prošlog petka iz službenog pištolja ranio bivšu suprugu Milicu Kostić (32) i kolegu Darka Terzića (31), zbog čega je odlučeno da se ponovo aktiviran proces iz decembra 2014. koji je bio obustavljen na Miličin zahtev.

Naime, u decembru 2014. godine podneta je prijava protiv Tadića zato što je supruzi stavljao službeni pištolj na slepoočnicu. Tada je doneta odluka da se primeni takozvani institut odloženog krivičnog gonjenja, a da se on podvrgne psihosocijalnom tretmanu.

- Preduzete su sve dokazne radnje, ali Milica se izjasnila da želi da mu pruži šansu. Smatrala je da bi bilo najcelishodnije po njihov odnos, jer imaju i zajedničko dete, da se proces odloži - kažu naši sagovornici iz pravosuđa. - Imalo je smisla, i na osnovu mišljenja psihijatra. Ali nakon najnovijeg događaja u policijskoj stanici, nažalost, ovaj stav je potpuno obesmišljen.

Tako će policajac Tadić, protiv kojeg je Više javno tužilaštvo podnelo naredbu za pokretanje istrage zbog teškog ubistva u pokušaju, vrlo brzo sesti na optuženičku klupu zbog zlostavljanja sada već bivše supruge. Milica se fizički brzo oporavlja, ali ne želi da razgovara sa medijima.