NOVICA Elek, jedan od optuženih za krađu veka iz 2011. godine, osumnjičen je da je ranio svoju bivšu ženu Tijanu Sekulić iz Jakova!

Do pucnjave je došlo u blizini pravoslavnog groblja u beogradskom naselju Surčin, kada je Elek, navodno, nekadašnjoj supruzi ispalio nekoliko hitaca u noge. Njeno stanje je kritično i nalazi se na odeljenju intezivne nege Kliničkog centra Srbije.

Prema prvim informacijama, Tijana je od Novice Eleka nekoliko dana unazad dobijala pretnje koje su kulminirale teškim ranjavanjem iz vatrenog oružja. Ona je u teškom stanju prebačena u Urgentni centar, gde je odmah po prijemu operisana i prebačena na Intezivnu negu. Policija je obavila uviđaj i pokušava da locira osumnjičenog Eleka.

Novica Elek javnosti je postao poznat još 2011. godine kao jedan od optuženih u napadu na transport novca u Beogradu, kada je opljačkan konvoj firme "Sekjuritas servis" u Ustaničkoj ulici i odneto 800.000 evra.

Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio Eleka i još šest saučesnika, koji su se teretili za teško razbojništvo, koje je ostalo upamćeno kao "pljačka veka".

Od supruge Tijane razveo se 2012. godine, a iz zajedničkog braka imaju maloletnu ćerku nad kojom je dobio starateljstvo. Inače, on je i ranije zastrašivao bivšu suprugu i njenu porodicu.

Prema njenim ranijim svedočenjima, još u novembru 2012. godine, samo nekoliko dana po izlasku iz zatvora, Tijanu je pretukao i pucao iz pištolja oko nje pokušavajući da je zastraši jer je odbila da se pomire. Tada je Elek zapretio Tijani i njenim roditeljima da će ih, ako ikome budu ispričali za to, ubiti čovek kome je za to platio 20.000 evra.

U julu naredne godine, Novica Elek je navodno napao bivšeg tasta Živka Sekulića i nakon udaraca u glavu ispalio nekoliko hitaca u njegovom pravcu, ali ga na svu sreću nije ranio. Već u decembru 2013. godine ponovo je pretukao nekadašnjeg tasta. Incident se dogodio u naselju Jakovo, kada je Elek svojim automobilom preprečio put vozilu u kome su se nalazili Živko, Tijana i njegova maloletna ćerka. On je tada navodno izvukao tasta iz automobila i pretukao ga pred očima svoje maoletne ćerke, koja je vrištala dozivajući pomoć.