VELIKA IVANČA - Ovo mladenovačko selo Ljubiša Bogdanović je aprila 2013. godine zavio u crno kada je pobio 13 komšija među kojima su bili njegov sin, majka, rođaci i jedna beba, a potom izvršio samoubistvo.

JABUKOVAC - Masovno ubistvo dogodilo se u julu 2007. godine kada je tridesetdevetogodišnji Nikola Radosavljević u rodnom selu iz lovačke puške ubio devet svojih komšija, a dvoje ranio.

HORGOŠ - Šestostruko ubistvo zaprepastilo je stanovnike ovog mesta 2005. godine, kada je ubijena cela porodica poznatog trgovca Nandora Salme. Pored glave porodice ubijeni su njegovi roditelji, žena i dvoje maloletne dece. Istraga ovog ubistva je i dalje u toku.

LESKOVAC - Zbog dugotrajnih bračnih razmirica i razvoda, 2002. godine Dragan Čedić iz automatske puške ubio je sedam, a teško ranio četiri osobe, posle čega je izvršio samoubistvo.


KRVAVI MAJ 2015. U MARTONOŠU KOD KANjIŽE: UBIO ŠESTORO POSLE SVADBENOG VESELjA

MARTONOŠ, selo nedaleko od Kanjiže, još vida rane od maja prošle godine, kada je samo dan posle svadbe svog sina Vlastimira, Rade Šefer (55) počinio masakr, dotad nezapamćen u tom kraju. Šefer je u pijanom stanju sačmarom ubio šestoro ljudi. Njemu je presudio gost iz Francuske, Emanuel Dožon, inače suprug Natalijine rođene tetke, koja je bila povređena.

U krvavom piru, od Šeferove ruke, stradali su njegova snaja Natalija Šefer (25), njeni roditelji Karolina (43) i Šandor Bajtaji, supruga Rozalija Šefer i tast i tašta Jene (74) i Gizela Traćika (68).

Rade Šefer je tog 17. maja 2015. godine oko 10 sati u kući sa brojem 55 u Ulici maršala Tita, najpre usmrtio Nataliju i njene roditelje, a zatim i svoju suprugu Rozaliju. Njegov ubilački pohod, zapravo je započeo dva sata ranije, u dvadesetak kilometara udaljenom Oromu, gde je na salašu ubio tasta i taštu. U bračni par je ispalio tri metka.

Odatle je, sa puškom na ramenu, seo u kola i odvezao se u Martonoš, i nastavio da ubija.