KIKINĐANIN D. K. (32) uhapšen je jer je ranio svoju suprugu dok je pijan čistio pištolj. Žena je srećom samo lakše povređena, a njemu je određen pritvor do 30 dana.

U kikindskoj Policijskoj upravi saopštili su nam da je D. K. pod dejstvom alkohola, slučajno, prepravljenim pištoljem, pucao u svoju suprugu i lakše je ranio u levu nogu.

- Reč je o takozvanom sportskom startnom pištolju, koji se koristi u atletici, s promenjenom cevi - kako bi u nju mogla da se stavi lovačka patrona - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Veštačenjem treba da se utvrdi kako je došlo do detonacije, a istraga da razjasni ostale ključne detalje ovog neobičnog događaja. Osumnjičeni tvrdi da nije pucao, niti je imao takvu nameru, već vrhom noža neoprezno pokušao da iz cevi izvuče metak, koji je prethodno stavio u cev. Iznenada je grunulo, a od detonacije lakše je, u list noge, ranjena njegova supruga, koja je medicinski zbrinuta.

Policija je, zbog sumnje da je izazvao opštu opasnost i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija, uhapsila D. K. (32), iz Kikinde. Osumnjičenom je prvo izrečena mera policijskog zadržavanja do 48 časova, a potom je, s krivičnom prijavom, priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kikindi, koji mu je odredio prtivor u trajanju do 30 dana.