MILAN Miljković (34) iz Zaječara, koji je početkom aprila ubio svog brata po majci Slobodana Mitova (30), narednih 12 godina provešće u zatvoru. Ovu prvostepenu presudu donelo je Krivično veće Višeg suda u Zaječaru.

Milan i Slobodan su se kobne večeri vratili iz grada. Mitov je legao da spava, kada mu je drugi brat po majci Jovica Miljković (37) rekao da izuje čarape i da ih baci na terasu, "jer mu smrde noge".

PROČITAJTE JOŠ - Jezivo: Na smrt izbo brata zbog - čarapa!

Došlo je do rasprave između Jovice i Slobodana. Rasprava je kulminirala kada je Mitov dohvatio nož iz sudopere i njime svog brata ubo u leđa. Umešali su Milan i njihova majka Gordana, koji su tada sprečili krvoproliće.

Milan je brata Jovicu odveo do Zdravstvenog centra u Zaječaru, gde su lekari povređenom Miljkoviću konstatovali lakše ozlede, sanirali mu ranu i pustili ga kući. Ali, pred zgradom ih je sačekao Slobodan, koji je želeo da se razračuna sa braćom.

PROČITAJTE JOŠ - ZLOČIN U PARAĆINU: Mile Kitić ubio brata Rasima? (FOTO+VIDEO)

Ponovo je došlo do svađe, koju je majka Gordana pokušala da spreči. Međutim, Slobodan je nasrnuo na Jovicu, a Milan je dohvatio nož i zario ga Mitovu u grudi, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.