MIODRAG Rešin, trinaestogodišnji dečak, koji se udavio u četvrtak po podne na veštačkom jezeru Peskara u Melencima kod Zrenjanina, na kupalište je otišao bez znanja roditelja. Sa njim su bili godinu dana mlađi brat Pera i još jedan njihov drugar. Oni su bili jedini kupači na divljem kupalištu na kraju sela, a uz sve to su i neplivači.

PROČITAJTE JOŠ - TRAGIČAN ISHOD POTRAGE: Pronađeno telo nestalog dečaka

- Nismo znali da su otišli na kupanje. Ja sam tada bio na poslu, a oni ni majci nisu rekli da idu na Peskaru - jedva je prozborio nesrećni otac Pera. - Bili su uvek zajedno i jako vezani jedan za drugog. Pera je pod stresom i jako mu je teško, ne može da priča. Dao je ruku bratu i pokušavao je da ga izvuče, ali nije uspeo. Posle toga je dotrčao kući da kaže majci šta se dogodilo. On ide u peti, a Miodrag je išao u šesti razred. Bio je vrlo dobar učenik.

Osim preživelih dečaka, svedok ove tragedije je i Mileta Bačikin, komšija nesrećne porodice. Njega su meštani, kao izvrsnog plivača, obavestili da se na jezeru dogodila nesreća.

- Zvale su me komšije da odem na Peskaru, jer znaju da se ja tamo često kupam i da sam izvrstan plivač. Međutim, kada sam stigao bilo je već kasno. Plivao sam, ronio, ali telo nisam pronašao - ispričao nam je Mileta.

DIVLjE KUPALIŠTE PESKARA u Melencima je divlje, neuređeno kupalište. Na njemu nema nikakve oznake, obeležja niti upozorenja da kupači ulaze u vodu na svoju odgovornost. U petak na ovom veštačkom jezeru nije bilo nijednog kupača.

To su uspeli tek ronioci kada su došli. Našli su ga nekoliko metara od obale.

- Ušli su u vodu, a moguće je da su se malo gurkali i da je tako dečak upao u vodu - nastavlja Mileta, koji je iz Peskare spasao bar desetak plivača i neplivača.

Nestanak dečaka policiji je prijavljen u četvrtak, oko 16 sati po podne, a ronioci Žandarmerije telo su pronašli tek oko 20 časova. Sve komšije kažu da su Miodrag i njegov brat Pera dobra i mirna deca. I njihovi drugari iz ulice i škole pričaju da je Miodrag bio dobrodušan i iskren.

Melenčani kažu da je ovo skromna porodica, koja teško živi, jer je zaposlen samo otac Pera. On radi na farmi krava, dok je supruga domaćica. Pera i stradali Miodrag su im zajednička deca, dok imaju još dvoje iz prethodnih brakova.

Telo stradalog dečaka poslato je u Novi Sad, na Institut za sudsku medicinu, radi obdukcije. Sahrana će biti u ponedeljak na groblju u Melencima.