PREDSEDNIK Opštine Alibunar Predrag Belić, koga je SNS pre mesec dana isključio iz stranke, ponovo se našao iza rešetaka. Uhapšen je u petak kasno uveče, po nalogu Višeg javnog tužilaštva iz Pančeva, zbog ugrožavanja sigurnosti. Čije, još nam nije poznato. Policija je kratko saopštila da se sumnja da je “putem mobilnog telefona uputio pretnje po život i telo oštećenom”, zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Nezvanično se može čuti da ovo Belićevo hapšenje ima veze sa političkom borbom između njega i SNS za naklonost odbornika u lokalnoj skupštini, s obzirom na to da je za 13. jul zakazana vanredna sednica SO, na kojoj će se glasati o njegovoj smeni. Sednica je sazvana na inicijativu odbornika SNS, koji su pre mesec dana, prilikom nezvaničnog pokušaja Belićeve smene bili na njegovoj strani.

Belić je i krajem prošle godine bio uhapšen, zbog malverzacija oko (ne)izdavanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, čime je republički budžet oštećen za 247 miliona dinara. Međutim, zbog nedostatka dokaza, pušten je na slobodu posle mesec dana pritvora.

Pročitajte još - Priveden zbog pretnji smrću Tatjani Vojtehovski

Na teret mu se stavlja i to što je suprugu postavio za člana Nadzornog odbora Direkcije za puteve Alibunara. Sumnja se i da je bilo malverzacija oko zamene ulične rasvete u celoj opštini, koja ne radi kako treba, a u taj posao je bilo uloženo oko milion evra.

MITING

BELIĆ je pre mesec dana, kada je zbog nepostojanja kvoruma odložena redovna sednica SO, rekao za naš list da se neće samoinicijativno povući sa mesta predsednika Opštine, iako SNS to od njega očekuje. Najavljivao je i da će organizovati veliki skup građana, kao dokaz da ima podršku naroda, ali do toga nije došlo.