Mlađa strana državljanka (24) povređena je u noći između petka i subote oko 2.30 sati u eksploziji u Zemunu, a prema nezvaničnim informacijama, bomba podmetnuta pod automobil, navodno, nije bila namenjena njoj.

Podmetnuta bomba u naselju Galenika bila je namenjena muškarcu sa kojim je devojka španskog porekla bila u društvu, od ranije poznatom policiji zbog svoje kriminalne prošlosti.

Vozač "audija" bio je Strahinja Stojanović (28), nezvanično saznaje N1. Stojanović se, inače, pojavio i kao svedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.

Sumnja se da je Stojanović bio blizak sa braćom Šaranović, koji su ubijeni tokom kriminalnih obračuna i čija je porodica od 2009. u sukobu sa klanom Luke Bojovića.

Otac Strahinje Stojanovića, Paja, ubijen je 2015. kada su ga, takođe u Zemunu, ubice likvidirale sa nekoliko hitaca.

Pročitajte još - Bombaška likvidacija Bojovićevog saradnika (FOTO/VIDEO)

Okupljeni stanari obližnjih zgrada, kažu da je detonacija bila izuzetno jaka, a da je vlasnik vozila neposredno pre eksplozije ušao u auto, zatim ubrzo izašao iz njega, te je nekoliko sekundi kasnije "audi" detoniran.

Kriminalistička policija obavila je uviđaj, sumnja se da je motiv za postavljanje bombe - sukob između kriminalnih klanova.

Državljanka Španije je sa njim, navodno, ušla u vozilo kao suvozač, ali je on zaboravio da ponese telefon i izašao iz kola kada je došlo do detonacije.

Automobil je izgoreo, a devojka je uspela da se spasi, tako što se izvukla iz kola.

Lekari su je zatekli kako leži kraj automobila, a zatim prevezli u najbližu bolnicu.

(Telegraf.rs)