SAKIB C. (58) ubio je s više uboda nožem u grudi svoju suprugu Mikaelu C. u porodičnom domu u romskom naselju Kolonija u Smederevskoj Palanci. Ubica se sam prijavio policiji nakon zločina.

Pročitajte još - Kasapila majku i baku u afektu

Kako saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, Sakib C. je u subotu oko 19 časova, posle žučne rasprave sa suprugom, nesrećnu ženu četiri puta ubo nožem u grudi. Rane su bile fatalne. Žena je preminula odmah, a Sakib. C. se sam prijavio policiji, koja ga je uhapsila i odredila mu zadržavanje od 48 sati.

U vreme ubistva, saznajemo, njihov četrnestogodišnji sin je otišao do prodavnice, u koju ga je navodno poslao otac. Ćerka, koja ima 18 godina, i udata je i trudna, bila je u dvorištu, i čula je majčin vrisak. Međutim, kada je ušla u kuću, sve je bilo gotovo.

Sukobi u ovoj porodici trajali su duže vreme, ali su i prijavljivani nadležnim organima.

Prema izjavama dece supružnika, svađe između Mikaele i Sakiba bile su gotovo svakodnevne. Oni kažu da o tome nisu obaveštvali policiju jer otac nije tukao majku.

Kako je potvrdila portparolka Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, naložena je obdukcija tela Mikaele C. Njen suprug će u ponedeljak biti saslušan, i biće predložen pritvor.

ZLOČIN NAJAVLjEN

Prema informacije iz Tužilaštva, Sakibu je, zbog nasilja u porodici, prošle godine u septembru izrečena mera udaljenja iz kuće. On se, nakon isteka ove sudske mere, vratio u kuću, i sukobi su se nastavili, a u subotu i okončali zločinom.

Kako nezvanično saznajemo, Sakib je suprugu optuživao da mu je bila neverna, a što je, najverovatnije, bio povod za svađe, ali i motiv ubistva.