TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv modnog kreatora Darka Kostića. Na teret mu se stavljaju polno uznemiravanje, nedozvoljeno držanje opojne droge, kao i omogućavanje uživanja opojnih droga. Tužilaštvo je Trećem sudu predložilo da Kostiću produži pritvor koji mu je određen 22. juna, međutim, to nije prihvaćeno, tako da će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Kostić je izašao je iz Okružnog zatvora u Beogradu oko 18 sati. Ispred zatvora sačekala ga je advokatica.


PROČITAJTE JOŠ - OŠTEĆENI TVRDI: Kreator mu dao drogu, uhvatio za polni organ, zbog čega ga je mladić udario po vilici


Podizanje optužnice usledilo je nakon što je tokom dana u Tužilaštvu saslušan maloletni L. J. (15), na osnovu čije prijave je i pokrenut postupak protiv Kostića. Ovaj dečak, koji je, inače, bio učesnik takmičenja "Neki novi klinci", tvrdio je da je kreator pokušao da ga napastvuje u svom stanu na Novom Beogradu. Maloletnik je izjavu dao pošto je prethodno urađeno njegovo psihološko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je dovoljno zreo da učestvuje u postupku, kao i da bi se videlo da li je sposoban da iznese svoja saznanja o onome što se prema njegovim tvrdnjama dogodilo.


Dečak je u Tužilaštvu saslušan u prisustvu majke, punomoćnika i dva Kostićeva branioca. Tokom ispitivanja koje je trajalo tri sata, kako saznajemo, bio je veoma uznemiren, plakao je, zbog čega je čitav ovaj proces išao polako. Maloletnik nije uspeo da se smiri ni nakon što je ispričao sve što je imao, pa je iz zgrade Tužilaštva izašao uplakan i vidno uzrujan.

Prema nezvaničnim informacijama, L. J. je ponovio ono što je svojevremeno ispričao u policiji. Tvrdio je da je išao kod Kostića u studio da bi ga ovaj fotografisao, za šta mu je kazao da će mu platiti. Navodno, tada mu je Kostić u piće ubacio preparat za potenciju, a pošto je prozreo šta je uradio, dečak je napustio studio. Nedugo zatim, kreator ga je, prema priči oštećenog, pozvao u stan da bi mu dao novac, i tada je tražio od njega da se skine i legne. Kad je to odbio, Kostić ga je, navodno, nekoliko puta udario i povukao za majicu, koju mu je tom prilikom pocepao. L. J. je istrčao iz stana i, kako se tvrdi, došao do portira u prizemlju, od koga je tražio da pozove policiju. Zatim je sve ispričao roditeljima, a ovi su podneli krivičnu prijavu.Nekoliko dana ranije, prema policijskoj prijavi, Kostić je, takođe u svom stanu, pokušao da napastvuje punoletnog mladića B. Š., koji je došao kod njega kako bi konzumirao narkotike. U jednom momentu, Kostić mu je prišao u uhvatio ga za polni organ, nakon čega ga je mladić udario i izašao iz stana. Prethodno mu je uzeo mobilni telefon, koji je kasnije bio predmet istrage, zbog poruka koje je Kostić razmenjivao.

Kostić je uhapšen 22. juna, a dva dana ranije je saslušan u policiji u svojstvu građanina. Tada je tvrdio da ništa od onoga što je maloletnik ispričao nije tačno, da je u stvari on njega spopadao i proganjao i bio uporan da ga fotografiše, iako, po njegovom mišljenju, on nije bio za taj posao.


PROČITAJTE JOŠ:
ISTRAGA PROTIV DARKA KOSTIĆA: Portir potvrdio svedočenje dečaka

- Dečak je došao kod mene u stan, navaljivao da uđe, ali nisam hteo da ga pustim - ispričao je tada Kostić. - Na kraju sam ga gurnuo i tada mu se iscepala majica. Otišao je i posle toga ga nisam video.SVEDOČIO I PORTIR

TOKOM istrage, pored L. J. i B. Š., kao svedoci su saslušani portir zaposlen u zgradi u kojoj živi Darko Kostić i momak preko kojeg je Š. B. stupio u kontakt sa kreatorom kako bi konzumirao narkotike. Portir je, prema nezvaničnim informacijama, ispričao da je Kostić kritičnog dana došao sa jednim maloletnim momkom i da je ovaj posle nepunih sat vremena dotrčao do njega i rekao mu da zove policiju jer ga je kreator napao i pocepao mu majicu. Tvrdio je da je dečak ispričao da je Kostić trebalo da mu plati 50 evra za nekoliko snimaka i da nije znao da je homoseksualac.