Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije iz Bora zaplenili su u okolini ovdašnjih sela Brestovac i Slatina gotovo 40 kilograma marihuane.

Policija je, u Brestovcu, u momentu dok su ’’obrađivali’’ njivu na kojoj je bila uzgajana marihuana zatekla dvojicu meštana tog sela D. O. (29) i B. N. (22). Kako je ustanovljeno, organi reda pronašli su više od 28 kilograma ’’trave’’. Ova dvojica su lišeni slobode i, uz prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, određen im je pritvor do 48 sati.

Pročitajte još - Policija zaplenila 10 kilograma sirovog kanabisa, uhapšena jedna osoba

Gotovo istovremeno, u okolini sela Slatina, policija je zatekla i J. I. (69), iz tog mesta, kako obrađuje njivu, sa koje je ubrano 9,25 kilograma marihiuane. Protiv njega je podneta prijava uredovnom postupku.

S druge strane, u Zaječaru je lišen slobode M. J. (44), kod koga je pretresom pronađeno oko 100 grama marihuane. U okolini Knjaževca pao je Z. S. (40), koga je policija zetekla na njivi kako zaliva ovogodišnji rod ’’trave’’, dok je slobode lišen i njegov sugrađanin kod koga je, u džaku, pronađeno. Nešto više od 400 grama indijske konoplje, a kasnije i zasad pod tom biljkom.