OTAC i ćerka, Mirko (73) i Vesna Ranković (47) poginuli su u sredu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila oko 14.30 na prilaznoj petlji Pančevačkog mosta. I dok su lekari Hitne pomoći na mestu tragedije mogli samo da konstatuju smrt žene suvozača, muškarac je povredama podlegao u Urgentnom centru.

Pročitajte još - Lančani sudar na Pančevačkom mostu

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, automobil marke "jugo" lozničkih tablica, kojim je upravljao Mirko, kretao se ka Zrenjaninskom putu. Istovremeno, na most se uključivao i "reno megan" kojim je upravljala Teodora D. (32). Iz zasada neutvrđenih razloga, "reno" je udario u "jugo", koji je od siline udarca probio zaštitnu bankinu i survao se sa visine od oko 17 metara. Istraga će pokazati ko od vozača nije ispoštova o prvenstvo prolaza, kao i kako je došlo do sudara.

Na mesto nesreće odmah je stiglo i vatrogasno vozilo sa šest spasilaca, koji su pomogli da se iz smrskanog automobila izvuku tela oca i ćerke. Mirko je posle nesreće još davao znake života, pa je hitno prevezen u Urgentni centar, ali uprkos velikim naporima lekari nisu uspeli da ga spasu.

- Sedeo sam u automehaničarskoj radnji, baš ispod mosta - kaže za "Novosti" očevidac tragedije. - Kada je automobil pao na zemlju, pomislio sam da je eksplodirala bomba. Udarac je bio toliko jak. U prvi mah nisam smeo da izađem iz radnje, ali sam posle nekoliko trenutaka naišao na jeziv prizor. Kola su bila smrskana.

"Jugo" je bio toliko uništen da vatrogasci satima nisu mogli da izvuku Vesnino telo. Zaštitna ograda na mostu, u dužini od 10 metara, pala je prilikom nesreće.

Na svim prilaznim deonicama Pančevačkom mostu, saobraćaj je bio blokiran. U krajnjoj desnoj traci u smeru ka Pančevu bila su tri policijska automobila, a vozila su se samo naizmenično propuštala levom trakom. Takođe, ni pešacima nije bilo dozvoljeno da pešice prelaze sa jedne na drugu obalu.

Mesto na kom je automobil probio ogradu mostaSLETEO ŠLEPER

SLIČNA nesreća dogodila se i 2013. godine, kada je šleper sleteo sa Pančevačkog mosta. Tom prilikom akcija spasavanja je trajala sat i po, a vozač teškog kamiona je prošao sa teškim povredama.