U današnjoj stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu nastradao je i ugledni bračni par pravnika iz Paraćina, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu Suzana Vidanović (58) i njen suprug Miroslav (59). Kuća u Ulici Ilije Garašanina u sekundi je zavijena u crno, a danas po podne njihovi sin i ćerka, zbog šoka, nisu mogli da razgovaraju sa novinarima.

- Velika tragedija, svi smo potreseni. Koleginica Suzana je bila veliki čovek i odličan sudija, posvećena maksimalno svom poslu i porodici, uvek korektna i dobra prema kolegama i svim zaposlenima u sudu - kratko nam je kazala Dubravka Damnjanović, predsednica Apelacionog suda.

Vidanovići su poznata pravnička porodica, a i Miroslavljev otac svojevremeno je bio sudija paraćinskog suda. U Osnovnom sudu u Paraćinu radila je i Suzana koja je kasnije izabrana za sudiju Apelacionog suda u Kragujevcu.


PROČITAJTE JOŠ:
POGLEDAJTE: Ostaci smrskanih vozila u obe trake, stradalo petoro srpskih i dva makedonska državljanina (FOTO / VIDEO)

- O ovom bračnom paru mogu zaista samo najlepše da kažem, oboje su bili izuzetni pravnici. Miroslav je jedno vreme radio kao pravnik u Opštini, potom je otišao u advokaturu u kojoj je već dugo godina, a obavljao je pravne i advokatske poslove za projektantsku kuću "Pro art". Suzana je kao sudija napredovala i izabrana u Apelacioni sud. I njihova deca su pravnici, ćerka Tanja je takođe u "Pro artu" - kaže o svojim kolegama advokat Zorica Perić, koja je sa tugom primila vest o njihovoj stravičnoj pogibiji.

Kako nezvanično saznajemo, Miroslav se već duže lečio od teške bolesti. Sudija Vidanović danas je uzela slobodan dan kako bi svog supruga dovezla u kragujevački Klinički centar gde je imao zakazan kontrolni pregled. Nažalost, desilo se najgore.