OD ulaska u restoran se ne sećam ničega. Imao sam blokadu, prekid... Dobro se osećam sada i ne pridružujem se krivičnom gonjenju optuženih - rekao je Predrag Ranković Peconi danas pred Višim sudom, u nastavku suđenja Neđeljku Muminu i Željku Rutoviću, koji se terete da su ga ranili, zlostavljali i ponižavali u beogradskom hotelu "Prag" 22. marta 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Rutoviću je glava bila ucenjena na pet miliona evra

Jedan od svedoka koji je te večeri sedeo za stolom sa oštećenim i optuženima, od kojih je Rutović i dalje u bekstvu, Đorđije Medenica opisao je danas scene koje su prethodile sukobu.

PROČITAJTE JOŠ: Rutovića ne terete za pokušaj ubistva Peconija

- Željko nam se pridružio za stolom, kada je Danijela Mijatović pitala - ko je ovaj čovek. Bila je to malo bez veze situacija. Ona je pila vino, a ranije je valjda uzela i neke tablete, pa i nije izgledala sva svoja. Ja sam joj odgovorio da je to Željko. Upitala je opet - koji Željko. Kada je čula prezime Rutović, napravila je grimasu i rekla "strašno". Željko joj se onda obratio: "Je li, snajka, u čemu je problem? Izvini, znamo li se?" Ona je rekla da je njen partner, koji je preminuo, nekad sarađivao sa njim. Potom je opet rekla Željku: "Upoznala sam ti sina. Kako divan dečko, od onakvog oca", ispričao je Medenica.

SLEDI ODLUKA O SNIMKU DA li će snimak sa nadzornih kamera biti deo dokaza, sudija će odlučiti na sledećem glavnom pretresu. Odbrana je tražila njegovo izdvajanje, mada je zamenik tužioca danas napomenuo da je i u optužnici već predloženo gledanje tog snimka. U nastavku suđenja biće saslušani sudski veštaci.

Prema njegovim rečima, Rutović je tada "pobeleo" i pitao je ženu koja je sedela za stolom zašto ga vređa. Ranković se umešao, ustao od stola i, kako je svedok objasnio, tada mu je Mumin prišao. Kako se ispostavilo, niko od svedoka nije video pucnjavu, jer su mahom pobegli ili se sakrili ispod stola. Danijela Mijatović ispričala je danas da nikog nije namerno htela da uvredi.

- Slučajno sam rekla na račun te osobe nešto što je njega potreslo. Nisam mislila ništa loše. Samo da mu znam sina - kako je fin i kulturan, a otac mu je opasan... Tako nešto. Ispostavilo se da sam ga uvredila i počeo je onda da viče - izjavila je Mijatovićeva.

Tijana Radivojević je ispričala da je pala pod sto, nakon što se srušila stolica od "čoveka na kraju stola".

- Znala sam da će doći do fizičkog obračuna, mada ga nisam videla. Čula sam lomljavu flaša, čaša... Bila sam u šoku. Svi ti muškarci su pobegli pre mene, zato što su da ne kažem šta - posvedočila je devojka.

Milo Đurašković je ostao takođe pri iskazu koji je ranije dao u tužilaštvu.

- Čuo sam 3-4 pucnja, ali nisam video ko je pucao. Ne znam gde je Rutović bio u tom trenutku - kazao je Đurašković.