NA put do večne kuće na paraćinskom gradskom groblju danas će u 14 časova biti ispraćeni sudija kragujevačkog Apelacionog suda Suzana Vidanović i njen suprug, ugledni advokat Miroslav (na slici), koji su u utorak ujutru poginuli u stravičnom lančanom sudaru na auto-putu kod mijatovačkog mosta. Komemoracija će danas biti održana u Apelacionom sudu u Kragujevcu, a sahrani će, osim porodice, prisustvovati Suzanine i Miroslavljeve kolege, komšije i mnogobrojni prijatelji, budući da su oboje u Paraćinu uživali veliki ugled.

- Suzana je bila najdivniji čovek, nepogrešiva i savršena kao delilac pravde. Posvećena poslu koji je radila, najbolji prijatelj, najbolji roditelj! Nedostajaće nenadoknadivo svima nama - rekla je Dubravka Damnjanović, predsednica Suda.

U Birou za projektovanje i izgradnju "Pro-art", sa kojim je Miroslav dugo godina sarađivao, zatečeni su tragedijom koja je zadesila Vidanoviće. Direktor Milenko Bogdanović, kaže da mu je bio najbolji saradnik i prijatelj, zbog čega je Mile, kako su ga svi zvali, i imao advokatsku kancelariju u prostoru "Pro-arta".


PROČITAJTE JOŠ:
U stravičnom sudaru na auto-putu poginula i sudija Apelacionog suda!

- Već desetak godina radio je samostalno u svojoj kancelariji, a istovremeno je za nas obavljao pravne i advokatske poslove. Ovo je velika tragedija, veliki gubitak! Bio je izuzetan stručnjak u svom poslu. Zbog bolesti se pre dve godine povukao, a kancelariju je preuzela njegova ćerka Tatjana, koja je u međuvremenu položila pravosudni ispit. Sin Mihailo je mlađi i privodi kraju Pravni fakultet - ispričao nam je Bogdanović.

Advokatska kancelarija Vidanovića

U Ulici Ilije Garašanina, komšije Vidanovića su sa žaljenjem primile vest o nesreći. Kažu da nisu odmah poverovali da su Suzana i Miroslav poginuli, mislili su da je možda greška.

- Dva kovčega iz iste kuće u jednom danu! Ne mogu ni da zamislim kako se osećaju njihova deca. Oboje su bili stalno prezaposleni, ali uvek ljubazni i prijatni, divni ljudi - kaže komšinica Dragica.

Vidanovići su zbog Miroslavljeve terapije tog dana zajedno krenuli u Kragujevac.