Svih sedam osumnjičenih da su kao članovi međunarodne kriminalne grupe u Italiji rentirali vozila i prodavali ih u Srbiji ili rastavljali u delove pušteni su da se brane sa slobode, a samo je dvojici na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal određena mera zaštite napuštanja boravišta.

Naime, sudija za prethodni postupak je nakon razmatranja predloga tužilaštva doneo resenje kojim je prema okrivljenima Z.N. i R.R. odredio meru zabrane napustanja boravista i naložio im da se svakog prvog ponedeljka u mesecu javljaju nadleznoj policijskoj stanici prema mestu boravišta, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Okrivljeni su takođe upozoreni da im se moze odrediti teža mera ako prekrse izrečenu zabranu.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno sedam osoba, rentirali vozila u Italiji, pa ih prodavali u Srbiji (FOTO)

Protiv ovog resenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana.

Okrivljenima se stavlja na teret izvrsenje krivičnih dela udruzivanje radi vrsenja krivičnih dela i utaja.

U ovom postusku sumnjiče se pored Z.N. i R.R. i M.R. (58) i I.R. (38) iz Mladenovca, Ž.M. (69), M.J.(58) i S.S. (65) iz Titela, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž.M, M.J, S.S, R.R, Z.N, član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju, saopštila je juče policija.

M.R. i I.R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M.R. i I.R, policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto delova.

Takođe, pretresom kuće Ž.M. u Titelu pronađen je pištolj marke "bereta" pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navela je policija.