PETOGODIŠNjA Mila P. zadobila je prelome leve nadlaktice i nekoliko preloma kostiju lica kada je u četvrtak oko 11 časova u dvorištu objekta predškolske ustanove "Kockica" u Rumi, udarilo vozilo za dostavu hrane. Druga devojčica, zadobila je lakše povrede i nakon ukazane lekarske pomoći u Domu zdravlja puštena je kući. Nakon ovog incidenta, kako su, za "Novosti", rekli iz lokalne samouprave, odmah su suspendovane dve vaspitačice i vozač.

PROČITAJTE JOŠ: Nesreća u Bajmoku: Sin je išao na zabavu kada su ga pregazili

Dok su dve grupe mališana sa vaspitačicama boravile u krugu Predškolske ustanove "Kockica" u Ulici Alekse Šantića, da li nepažnjom vaspitačica, dve vršnjakinje izdvojile su se iz grupe i gurkale.


PROČITAJTE JOŠ:
UŽAS NA SMEDEREVSKOM PUTU: Devojčice udario autobus na stajalištu

- U tom trenutku vozač vozila za dostavu hrane, polazio je i udario ih bočnom stranom kola. Jedna petogodišnjakinja zadobila je teže povrede i ona je smeštena na intenzivnoj nezi Odeljenja dečje hirurgije u Novom Sadu, dok je druga zadobila rasekotinu usne i ona je posle sanirane rane puštena kući - kaže naš izvor iz policije.

PRELOM KOSTIJU LICA MALA Mila ima teške povrede, ali nije životno ugrožena. U Institutu je za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. Po rečima dr Andree Đuretić, portparola ove zdravstvene ustanove, devojčica je zadobila prelom kostiju lica. - U svesnom je stanju, nalazi se u jedinici intenzivne nege Odeljenja dečje hirurgije, i pod stalnim je nadzorom - kazala je dr Đuretić. Lj. P.

Tokom dana roditelji koji su se zatekli ispred kapije "Kockice", čekajući da preuzmu svoju decu, nisu za medije želeli da komentarišu nemili incident koji se desio u dvorištu vrtića.

- Kad sam došla po dete niko od vaspitačica ništa nam nije rekao šta se desilo. Tek u putu do kuće dete mi je ispričalo kako je vozilo udarilo njegovu drugaricu - tiho je prozborila jedna od majki o ovoj nesreći.

Vest o nesrećnom događaju potresla je i čelnike lokalne samouprave koji su odmah reagovali.

- Mi smo obavestili prosvetnu inspekciju i policiju koja je uzela izjave svih zaposlenih i obavestila tužilaštvo - rekao je za naš list Dušan Ljubišić, načelnik opštinske uprave u Rumi. - Odmah smo suspendovali te dve vaspitačice čija je grupa bila u dvorištu vrtića, kao i vozača dostavnog vozila hrane. U kontaktu smo sa roditeljima male Mile i pratimo njeno zdravstveno stanje. Nadamo se da će se brzo oporaviti i uskoro vratiti svojim drugarima.

Deo u dvorištu gde se mališani igraju nije ograđen žicom, odnosno razdvojen od dela gde transportna vozila ulaze i izlaze sa dopremljenom hranom. Roditelji, kako saznajemo, stalno zaposlenima ukazuju na ovaj propust i tvrde da je bilo pitanje dana kad će se ovako nešto dogoditi.