Policija Kosova je uhapsila osam osoba zbog napada u nedelju na dva autobusa sa srpskim vernicima u Istoku, preneo je danas portal KoSSev pisanje Kohe. Po podacima policije, grupa od 50 do 60 meštana sela Studenica u znak protesta okupila se da bi blokirala put, ali se u saopštenju navodi da je policija uspela da ih udalji kako bi omogućila kretanje grupi Srba.

Pročitajte još:LEZITE DOLE“: Ovako su Albanci kamenovali autobus sa srpskim vernicima na Kosmetu (VIDEO)

"Kada se autobus udaljavao, a policajci obezbeđivali slobodan prolaz, nepoznata lica bacila su kamenje u njihovom pravcu, oštetivši jedno staklo na jednom autobusu, dok je nekoliko stakala na drugom autobusu naprslo", navodi se u saopštenju i dodaje da su se autobusi bezbedno udaljili u pratnji policije.

U ponedeljak je bilo saopšteno da je 11 osoba, među kojima tri maloletne, osumnjičeno za delo remećenja javnog reda i mira, i privedeno, ali su svi posle saslušanja pušteni na slobodu.

Pročitajte još: VOZAČ AUTOBUSA KAMENOVANOG KOD PEĆKE BANjE, ZA "NOVOSTI": Hteli su da nas pobiju!

Napad na autobuse su osudili predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Grupa od 170 srpskih hodočasnika je imala dozvolu Ministarstva spoljnih poslova Kosova za dvodnevni boravak radi posete Manastiru Visoki Dečani, Pećkoj Patrijaršiji i selu Studenica.