ŽIVOT Darka Lazića i dalje je ugrožen, saglasni su lekari. Bez obzira na to što iz minuta u minut prate njegovo stanje i što dobija svu neophodnu terapiju, njegova sudbina je pod velikim znakom pitanja. Pulmolog dr Tatjana Radosavljević kaže da će njegov oporavak biti dug, jer pluća i rebra ne mogu da se imobilišu, već moraju spontano da zacele:

- Povreda grudnog koša u slučaju politrauma je ozbiljno životno ugrožavajuće stanje. Najteža povreda je kada su pluća kontuzovana i kada postoji višestruki prelom rebara, jer to ometa disanje i dolazi do nakupljanja krvi i tečnosti u plućnoj maramici, što uzrokuje gušenje. Oporavak od ovih povreda može da bude bez značajnijih posledica, ali može da dođe i do formiranja ožiljnog tkiva koje ometa disanje.

Na pitanje da li bi Lazić mogao da ostane bez povređenog plućnog krila, naša sagovornica kaže da to sada nije stvar izbora, već da bi to moglo da se dogodi tek posle potpunog oporavka ukoliko bude imao problema sa spontanim disanjem.

PROČITAJTE JOŠ - Darko Lazić na dijalizi

- Lekari sada jedino mogu da mu daju lekove, da mu redovno snimaju pluća i čekaju da ona sama od sebe zacele - kaže dr Radosavljević.

Kako nezvanično saznajemo u KBC "Zemun", Lazić nije ni na jednom programu za operaciju, odnosno biće podvrgnut hirurškom zahvatu samo ako bude vitalno ugrožen.

PROČITAJTE JOŠ - PRVA ISPOVEST ROĐENOG BRATA DARKA LAZIĆA POSLE JEZIVE SAOBRAĆAJKE I OPERACIJE: Ovo su svi detalji (VIDEO)