DRŽAVLjANKA Srbije M. P. (40) koja je, kako se sumnja, u utorak uveče u iznajmljenoj kući u Rijeci Crnojevića pokušala da ubije svog sedmogodišnjeg sina, od srede se nalazi u spuškom zatvoru. Njoj je određeno zadržavanje do 72 sata nakon čega će se odlučivati o pritvoru.

Kako saznajemo, napad su policiji prijavile komšije osumnjičene.

- Dolaskom do doma gde je boravila osumnjičena sa sinom, policija je zatekla zaključana vrata. Nakon ulaska svedočili su jezivom prizoru. Krvi je bilo svuda - kaže naš izvor blizak istrazi i dodaje da je tokom uviđaja pronađen i nož kojim je navodno M. P. pokušala da ubije sina.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšena zbog sumnje da je pokušala da ubije sina

Prema nezvaničnim saznanjima, dečaka je i ranije fizički zlostavljala majka. Ipak i pored spekulacija da su majku deteta više puta komšije prijavljivale nadležnim organima, iz cetinjskog Centra za socijalni rad tvrde da njima nije stizala nijedna prijava protiv osumnjičene.

- Na evidenciji JU Centar za socijalni rad nije evidentirana nijedna prijava nasilja u porodici M. P. Porodica M. P. nije ostvarivala nijedno pravo iz Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti - piše u njihovom saopštenju.

Sedmogodišnji dečak, podsetimo, doveden je u utorak veče u Dečju bolnicu u Podgorici nešto posle 19 časova sa više ubodnih rana u predelu grudi. Nakon toga je hitno operisan i, kako saznaju “Novosti”, nije životno ugrožen. Povodom ovog događaja oglasili su se i iz Uprave policije.

- Službenike OB Cetinje su obavestili iz Hitne medicinske pomoći da su preuzeli sedmogodišnjeg dečaka sa povredama po telu koje su nastale najverovatnije usled dejstva oštrog predmeta - navodi se u saopštenju crnogorskog MUP.

Kako navode, preduzimajući mere i radnje i na osnovu prikupljenih saznanja od građana, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, policijski službenici su ubrzo uhapsili M. P. zbog sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo u pokušaju.


PROČITAJTE JOŠ: Ukinuta presuda Puzigaći za ubistvo Tatona, sledi novo suđenje

RODITELjI SU SE NjE ODREKLI

KAKO “Novosti” saznaju, osumnjičena M. P. je rođena u Beloj Palanci, a roditelji joj trenutno žive u Nišu.

- Koliko nam je poznato otac i majka su se nje odrekli i prekinuli svaki kontakt - rekao nam je jedan od meštana Bele Palanke. - Pričalo se da ima psihičkih problema, stalno je upadala u nevolje i roditelji to više nisu mogli da izdrže. Udala se i dobila dete, ali se priča da ju je taj čovek ubrzo napustio.