ZAMENIK načelnika Trećeg odeljenja beogradske policije Dejan Jović (46), uhapšen pre dva dana, navodno je u poslednje vreme značajno uvećao imovinu, što je sada na dnevnom redu detaljnih provera policije i tužilaštva, nezvanično saznaju "Novosti". On je, u međuvremenu, postao vlasnik menjačnice u Knez Mihailovoj ulici, kao i jedne pekare na Zelenom vencu, navodi naš izvor iz policije, a tokom pretresa njegovog stana pronađeni su brojni skupoceni satovi.

- Policajci su u njegovom domu zatekli celu sobu "posvećenu" samo satovima - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Navodno je Jović bio na vezi sa pojedincima koji su svojevremeno hapšeni u akciji u restoranu "Durmitor". S obzirom na položaj koji ima, morao je da prijavi ta poznanstva, a on to nije uradio. A na društvenim mrežama je kačio slike iz Rusije sa Svetskog prvenstva u fudbalu, gde je, kako izgleda, bio sa kontroverznim pojedincima iz Šapca.


PROČITAJTE JOŠ - DETALjI HAPŠENjA U BEOGRADU I KRALjEVU: Inspektor pao jer je pomagao nasilniku?

Osim finansijskih provera, Joviću ne ide u prilog to što nije prijavio da je u kontaktu sa nekim ljudima koji su hapšeni, a neki i osuđivani.

On je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, nakon čega je priveden u beogradsko Više tužilaštvo i određen mu je pritvor. Ovaj zamenik načelnika odeljenja koje se bavi rasvetljavanjem ubistava i silovanja sumnjiči se da je 1. novembra ove godine policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.


PROVERE

JOVIĆ je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP Srbije i te informacije saopštavao trećim licima.

- Ne zna se ko su ti ljudi i trenutno se proveravaju svi ti podaci - kažu izvori iz policije. - Trebalo bi utvrditi zašto je to radio i da li je nekome i, ako jeste, kome prosleđivao te podatke.