U požaru koji je u petak rano ujutro izbio u kući u Ulici Miloša Ostojina, na kraju Kikinde, stradala je devedesetogodišnja Milica L. koja je u toj kući živela sama.

Beživotno telo nesrećne žena na krevetu su pronašli vatrogasci koje su, oko sedam sati, pozvale komšije kada su primetile da iz kuće izlazi veća količina dima.

Uzrok požara još nije poznat, a zanimljivo je da se vatra u kući ugasila skoro sama od sebe i pre nego što su vatrogasci stigli u kuću starice. Nastradala žena grejala se na čvrsto gorivo, ali nije jasno kako se vatra proširila iz peći, jer komšije Milice L. kažu da je ona bila pokretna.

Pročitajte još - TRAGEDIJA U NIŠU: Starica nastradala u požaru

- Baka Milica je bila fina žena, živela je sama od male penzije. Od Crvenog krsta je dobijala pomoć u hrani i sredstvima za higijenu. Bila je vrlo vitalna, lako se kretala i nije nam jasno kako nije primetila varnicu ili vatru, dim, bilo šta. Nije nam jasno kako se požar dogodio – u neverici pričaju komšije iz Ulice Miloša Ostojina.

Uzrok izbijanja požara utvrdiće istraga koja je u toku, a tačan izrok smrti nasrećne žene obdukcija u Centru za sudsku medicine u Novom Sadu, gde je poslato njeno telo.